Tuppeensahattu jalopuu sahataan sopivan kokoiseksi lankuksi.

Kaadetuista jalopuista ajattomiksi design-kalusteiksi

Lankkudesignin tarina juontaa juurensa vuoteen 2010, jolloin Janne Laaksonen aloitti työskentelyn puunkaatotöiden parissa. Rakkaus suomalaista luontoa kohtaan oli syttynyt jo lapsuuden metsäseikkailujen myötä, ja suurikokoisten puiden parissa työskentely seurasi luonnollisena jatkumona tällä tiellä.

 

Intohimo puita kohtaan syveni entisestään, ja vuonna 2015 Janne kouluttautui arboristiksi. Arboristin eli puunhoitajan työhön kuuluvat mm. suurikokoisten puiden hoitoleikkaukset sekä puiden kaataminen haastavista kohteista, kuten asuinrakennusten lähettyviltä. Satunnaisesti kaadettavaksi tulee myös jalopuita, ja pääosin nekin päätyvät polttopuiksi tai haketettavaksi muiden puiden tapaan.

 

Janne tunsi sydämessään, että nämä ainutlaatuiset luontokappaleet ansaitsisivat jatkaa elämäänsä vielä vuosikymmeniä niiden kaatamisen jälkeenkin. Syntyi idea Lankkudesignista – massiivipuisista, aikaa ja kulutusta kestävistä lankkupöydistä.

Ensimmäinen lankkupöytä syntyi aidosta tarpeesta, intohimosta ja rakkaudesta

 

Lankkudesignin ensimmäinen tuote, ruokapöytä saarnesta, valmistui vuonna 2016 Jannen perheen omaan käyttöön. Perheen kasvaessa oli syntynyt tarve suurikokoiselle ja kulutusta kestävälle ruokapöydälle, jonka äärelle mahtuisi tarvittaessa oman väen lisäksi myös ystävät perheineen.

 

Lankkupöydän valmistukseen tarvittavat puut sahattiin tuppeen heti kaatotyön jälkeen, lankut kannettiin taapeliin kuivumaan ja suunnittelutyö saattoi alkaa. Malli hahmottui nopeasti selkeän vision johdosta, ja minimalistinen muotokieli ammensi inspiraationsa Suomen karusta mutta kauniista luonnosta.

 

Vanha saarnipuu muuttui Jannen käsittelyssä ajattoman tyylikkääksi pöydäksi, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla pohjoismainen design, vastuulliset raaka-aineet sekä vankkumaton, aikaa ja kulutusta kestävä laatu.

 

Lankkudesignin ensimmäinen lankkupöytä syntyi varhain heränneestä intohimosta suomalaiseen luontoon. Se syntyi myös rakkaudesta kotimaista puuta sekä pöydän loppukäyttäjiä kohtaan. Pöydän äärellä on vietetty jo lukuisia ikimuistoisia hetkiä Jannen oman perheen kesken, ja nyt Lankkudesignin tavoitteena on välittää näitä hetkiä myös sinulle ja perheellesi – eliniäksi eteenpäin.

 Lankkupöydän uniikit pöytälevyt sahataan käsityönä massiivisista jalopuista

Lankkudesignin tavoitteet ja arvot

Tavoitteet

 

Lankkudesignin tavoite on tarjota ihmisten arkeen ripaus luksusta sekä kestävämpi ja vastuullisempi vaihtoehto halvoille kertakäyttökalusteille. Haluamme kasvaa valtakunnallisesti tunnistetuksi brändiksi, joka tunnetaan ennen kaikkea vankkumattomasta laadustaan ja vastuullisista ratkaisuistaan.

 

Tavoitteeseen pääsemme panostamalla kaiken lopputuotteeseen: käyttämällä ensiluokkaisen laadukkaita materiaaleja ja valmistamalla ajattoman tyylikkäitä massiivipuukalusteita, jotka oikein hoidettuna kestävät kulutusta ja periytyvät sukupolvelta toiselle.

 

Arvot

 

Luovuus

 

Lankkudesignin tuotteet edustavat ajattoman minimalistista pohjoismaista muotokieltä. Vaikka kalusteemme kestävät aikaa ja katseita, myös jatkuva tuotekehitys on meille tärkeää ja pyrimme päivittämään valikoimaamme tasaisin väliajoin.

 

Laatu ja kestävyys

 

Jokaisen valmistamamme tuotteen tulee olla vuosien päästäkin sellaisessa kunnossa, että voimme ylpeydellä sanoa sen olevan meidän käsialaamme. Lähtökohtamme on, että Lankkudesignin valmistamaa jalopuista lankkupöytää ei saa kulutettua loppuun yhden ihmisen elinikänä.

 

Vastuullisuus

 

Ymmärrämme raaka-aineiden arvon ja käytämme niitä harkiten. Tuotteemme valmistetaan perinteisenä käsityönä Suomessa, ja kaikki käyttämämme puu on aina vastuullisesti kaadettua.

 

Luonto

 

Inspiroidumme suomalaisesta luonnosta ja pyrimme välittämään sen tuotteidemme kautta myös loppukäyttäjälle. Kunnioitamme käyttämiämme materiaaleja kuten luonnossa kasvavia eläviä puita. Mielestämme jalopuut ansaitsevat mahdollisuuden jatkaa elämäänsä myös kaatamisen jälkeen.